Хванатият с близо половин тон канабис грък остава в ареста

15:46, 04 авг 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хванатият с близо половин тон канабис гръцки шофьор на камион с ремарке остава в ареста, постанови Окръжен съд – Благоевград. 41-годишният Клеантис Димопулос поиска изменение на мярката му за неотклонение “задържане под стража” в по-лека, но съдът отказа. Наркотикът е в особено големи размери и е на стойност над 2 млн лева, освен това гръцкият гражданин вече е осъждан на 3 години условно за контрабанда на цигари, като присъдата му все още е в изпитателен срок, аргументира се прокурор Станислава Арабаджиева.

41-годишният шофьор от Атина бе заловен на 29 април вечерта на ГКПП - Кулата след оперативен сигнал за наркопратка. В продължение на 1 денонощие полицаи и митничари търсеха дрогата в товарния автомобил ДАФ и полуремарке, който по документи превозвал пластмасови чаши за Белгия. За целта е докаран специален кран, който повдигнал тира и при щателната проверка е намерено изградено двойно дъно. В тайника са открити пакети с канабис с общо нетно тегло 489 372 грама, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 14% на обща стойност 1 957 488 лв.

Товарният автомобил се оказа собственост на регистрираната в Петрич фирма „ТСАФ ТРАНС” ЕООД. Обвинителният акт срещу гърка контрабандист вече е вкаран в Окръжен съд и ще се гледа от тричленен състав, председателстван от Атанаска Китипова. Вчера съдийката и двамата заседатели отказаха да изменят мярката му за неотклонение и съдебната охрана го върна обратно в следствения арест. Определението подлежи на обжалване пред САС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама