Няма да спират движението, докато правят кръстовище в Стара Загора

15:13, 04 авг 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма да се спира движението, докато се изпълнява проекта за реконструкция на кръстовището ул.“Капитан Петко Войвода“ и бул.“Цар Симеон Велики“, съобщи днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подписа договора за изпълнение със софийската фирма „Щрабаг”.

„Не се очаква изграждането на сложното съоръжение да предизвика дискомфорт за участниците в движението в града, тъй като обектът ще се изпълнява поетапно”, допълни кметът.

„Проектът е амбициозен и за нас е предизвикателство. Ще се постараем минимално да затрудним гражданите и максимално да улесним движението”, заяви Веселин Господинов, изпълнителен директор на „Щрабаг”. Кръстовището ще има площ близо 2 900 кв.метра, ще бъде с две ленти за движение (2x5м) и от юг ще излиза извън границите на съществуващото. Сложното съоръжение предвижда и изграждането на канализация по ул."Кап. Петко Войвода". Централният остров в кръга ще има формата на елипса и 982 кв.м площ и ще има атрактивно озеленяване.

Общата стойност на проекта е 2. 081 млн. лв., а средствата са осигурени от капиталовата програма на Общината за 2015 г.

Очаква се новото кръстовище да облекчи значително трафика от града, преминаващ през него в западна посока. Само за час, от 8.00  до 9.00 часа сутрин, оттам в посока изток-запад и север-юг преминават над 3 600 превозни средства. Съобразно транспортното натоварване пътната конструкция на кръговото кръстовище се оразмерява за „тежко" до „много тежко" движение.

Живко Тодоров подписа и договор за реконструкция на горски път в гори с висока степен на риск от пожари в землището на с. Люляк.

Реконструкцията на горския път с дължина 3056 метра ще се изпълнява от „Пътно строителна компания ЕС БИ ЕС“ АД. Общата стойност на договора е 596 741 лева, а срокът за изпълнение на договора 30 календарни дни. Диана Любомирова, изпълнителен директор на фирмата обеща, да спазят срока за изпълнение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама