След полицейска гонка спипаха двама апаши от Мечка, крали в с.Тотлебен

14:10, 04 авг 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицаи от РУ–Пордим задържаха извършители на домова кражба часове след престъплението, информираха от пресцентъра на МВР.

Разследването започнало вчера, непосредствено след сигнал в 2.45 часа, получен от 70-годишна жителка на село Тотлебен за извършена кражба от имота й.

Жената е заявила, че от стопанска постройка в двора й са откраднати кокошки, пилета, медна пръскачка и други вещи. При първоначалните бързи издирвателни действия е засечен лек автомобил „БМВ“. При кратко преследване автомобилът претърпял инцидент до град Славяново и се преобърнал на таван, а пътниците избягали.

При огледа на „БМВ“-то отнетото от дома на стопанката е открито. При последвалите оперативни действия е изяснено, че зад волана е бил 20-годишен от село Мечка. Той е открит в дома му в селото.

Престъплението е извършено в съучастие и сговор с 29-годишен от същото село, който е задържан в плевенска болница. Мъжът е потърсил медицинска помощ, като обяснил, че го е ритнал кон и е с охлузни рани, получени при пътния инцидент. Извършителите са задържани за 24 часа. Направили са самопризнания. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая се продължава от разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама