Колективът, вярната публика и новото европредизвикателство оставиха Тина в Русе

13:37, 04 авг 15 / Спорт 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радостина Димитрова е второто важно име от основния състав, което остава в редиците на шампионките от "Дунав 8806" и за следващия сезон. Както вече съобщихме, Зорница Костова ще започне осмия си сезон в Русе.

Изминаха две години и половина пък откакто Димитрова бе привлечена от Георги Божков. Оттогава баскетболистката е неизменна част от основната петица на "сините феи", с които спечели златен дубъл през 2013 г. и още 2 шампионски титли на България.

"Чувствам се много добре в Русе. В отбора има страхотен колектив. Усещането да си в такъв отбор, да побеждаваш и да ставаш няколко години поред шампион е страхотно. За публиката, не знам какво да кажа. Имаме уникална публика, най-вярната. Невероятно е да се играе пред пълна зала. Тази година ще участваме в евротурнирите и мисля, че това е предизвикателство както за мен, така и за целия отбор. Искам да се представим добре, да продължим напред. Затова избрах да остана в "Дунав 8806", сподели Димитрова.

"Радостина е специална баскетболистка за мен. С нея се разбираме много лесно. Винаги съм искал да е в моя отбор, където и да съм бил - в "Славия", в ЦСКА, в националния отбор. Много държах и да остане в "Дунав 8806", сподели по този повод наставникът на дунавки Георги Божков.

Той увери, че селекцията в тима е почти приключила, като останалите имена в нея ще бъдат обявени в дните до началото на подготовката на 1 септември.

Радостина Димитрова изрази надежда от своя страна, че през новия сезон "сините феи" ще се представят още по-добре.

"Надявам се, когато се съберем в Русе, всички да са мотивирани за тренировки и победи. Най-важното е всички да сме здрави, да няма контузии и съм сигурна, че ще се случват само хубави неща", сподели още Димитрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама