Бърз съд в Свиленград за 6-ма каналджии от Харманли

13:23, 04 авг 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестимата души арестувани през почивните дни край Свиленград, обвинени като каналджии на хора, за които Topnovini.bg съобщи, ще бъдат съдени по бързата процедура. Това съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

По делото са отделени материали и по второ бързо производство срещу 23-годишен гражданин на Тунис за превеждане през държавната граница на група от хора без разрешение на органите на властта. 

На 31 юли 2015 г. към 4 часа сутринта дежурна група от служители на  Гранично полицейско управление Свиленград забелязали в района на ГКПП Капитан Андреево  три моторни превозни средства с хасковска регистрация – два микробуса и един лек автомобил. При проверка установили, че в тях пътуват 54 лица от Сирия и Ирак, сред които и непълнолетни. Водач на чужденците е 23-годишният гражданин на Тунис, който ги превел от Турция в България. Шестте лица от Харманли чакали гражданите на Сирия и Ирак на българска територия. Във всяка от трите коли е имало по две лица с българско гражданство, като единият от тях е бил шофьор на автомобила.

С чуждите граждани са проведени беседи от служители на Гранично полицейско управление Свиленград.  Част от чужденците са подали молби за предоставяне на бежански статут у нас, а другите са заявили желание да заминат за Западна Европа или да се върнат обратно в Турция. 

На 3 август 2015 г. по искане на Районна прокуратура-Свиленград  е наложена от Районен съд-Свиленград постоянна мярка „задържане под стража“ на 23-годишния гражданин на Тунис. Спрямо шестте лица от Харманли е взета мярка „парична гаранция“. Те признават вината си.

До седем дни двете бързи производства ще бъдат внесени в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама