Четири нови зарядни станции за електроавтомобили в София

13:20, 04 авг 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири нови зарядни станции за електроавтомобили ще бъдат поставени в София. Три от тях ще бъдат монтирани върху бизнес сгради по протежението на столичния булевард "Тодор Александров". Четвъртата ще бъде поставена върху сградата на БСК. Това стана ясно по време на среща на кмета на район "Възраждане" Савина Савова и представители на Национална браншова организация „Индустриален клъстер електромобили“ (ИКЕМ). Към момента техният брой е 15.

Те подписаха меморандум за сътрудничество за развитието на електрическата мобилност, изготвяне на модели за градски транспорт с електрически превозни средства, транспортни схеми с електрически автомобили, мрежа от зарядни станции за електромобили, екологично чист транспорт за сметоизвозване, обмен на информация и партньорство за развитие на електрическата мобилност в района.

До края на тази седмица администрацията на район "Възраждане" ще публикува на своя интернет сайт цялата документация за това какви са изискванията и документите за монтиране на зарядни станции. Целта е да се промотира идеята и да се улеснят гражданите и бизнесът, които искат да изградят такива съоръжения. Кметът Савова се ангажира и с провеждането на срещи с частни и общински фирми, които да запознае с идеята и ползите от електроавтомобилите.

От браншовата организация поискаха единен план за зарядната инфраструктура, което да улесни поставянето на съоръженията.

Кметът Савова припомни, че електроавтомобилите са освободени от заплащане на такса за паркиране в "Синя" и "Зелена" зона в столицата, както и от общински данък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама