1 000 лева глоба за 82-годишната баба Божия, открили канабис в градината й

12:37, 04 авг 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 000 лева глоба отсъди Окръжен съд - Благоевград за 82-годишната баба Божия от село Самуилово, която бе уличена в отглеждане на канабис преди няколко години. Решението бе взето от съдия Маргарита Коцева. 

Баба Божия бе заплашена от затвор, но съдийския състав реши вместо това тя да заплати глоба. Жената вече има една условна и една ефективна присъда от по година и половина след като полицаи откриха няколко стръка от наркотичното растение в градината й. По делото се проведоха десетки заседания. И така до заседанието на Окръжния съд в Благоевград, който сложи край на ходенето по съдилищата за 82-годишната дама.

Пред магистратите тя обяснила, че не е садила наркотици, но обясни, че знае кой е извършителят на това деяние. Име обаче отказа да спомене. Защитникът на баба Божия адвокат Марио Биков заяви, че той и клиентката му са доволни от изхода от делото, въпреки че не успяли да убедят съда в невинността й. Според него глобата е добро решение, иначе тя щеше да лежи в Сливенския затвор на стари години.

Освен глобата, баба Божия ще трябва да плати и 800 лева съдебни разходи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама