Обществен ред погна ромите в „Надежда” заради силна музика

12:36, 04 авг 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само за една седмица служители на звено „Обществен ред и сигурност” в Сливен са констатирали цели 21 случая на силна музика в ромския квартал „Надежда”. От 31 юли до 02 август са получени 14 сигнала на тел.112 за нарушаване на тишината, съобщиха от пресцентъра на полицията. На шест от случаите служителите на местния участък са реагирали на място при ежедневните си обходи. Съставени са актове по Наредбата на Община Сливен и протоколи за предупреждение.

От началото на 2015 година сигналите за висока музика са били 437. Само за месец юли са констатирани 72 случая на нарушаване на тишината. Съставени са 23 акта, 29 протокола за предупреждение, като в някои от случаите са отнети усилватели и тонколони. В много малък процент обаче гражданите, нарушили тишината, изпълняват полицейското разпореждане. При по-голяма част от сигналите нарушителите влизат в пререкания с органите на реда. Не са редки и случаите, когато се налага многократно посещение на един и същ адрес.

Средно на ден се получават от 3 до 4 сигнала, като в празнични и почивни дни техния брой значително нараства. За изминалото денонощие е отреагирано на 1 сигнал и са установени още 2 случая на нарушаване на тишината от служители на участъка. Съставени са 2 акта и един протокол за предупреждение но ЗМВР. 

Служители на група „Охрана на обществения ред” са реагирали на 92 сигнала през месец юли за нарушаване на тишината в останалите жилищни райони на град Сливен. 

В РУМВР-Сливен е създадена организация, при която с всички законови сили и средства да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на НОБС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама