Медицинският колеж в Шумен няма да признава оценка от изпит, държан на друго място

12:31, 04 авг 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оценки от изпити, държани в друго учебно заведение, няма да бъдат признавани в Медицинския колеж в Шумен. Желаещите да учат за медицински сестри и акушерки в шуменския филиал на  Медицинския университет във Варна, трябва да се явят на изпит в това учебно заведение. Това съобщи на пресконференция директорът на Медицинския колеж проф. Соня Тончева. На брифинга присъства и зам.кметът по социална политика и здравеопазване на Шумен Седат Кадир.

Приемният изпит за колежа ще се състои на 19 август. Изпитът е по писмен тест по биология.

Проф. Тончева е назначена официално за директор на колежа със заповед на ректора на Медицинския университет от вчера.

“Очакваме учебната година във филиала на Медицинския университет Варна в Шумен да стартира на 15 или 16 септември”, каза проф. Тончева.

Тя допълни, че кампанията по прием на документи вече е започнала. Онлайн документи могат да се подават на страницата на Медицинския университет до 15 август, а на място във филиала /сградата на бившата белодробна болница/ от 11 до 15 август. За желаещите е насрочен и подготвителен курс, който ще се проведе на 15 и 16 август.

Записването на приетите студенти ще става след 23 август, когато се очаква да излезе първото класиране.

Според проф. Тончева интересът към учебното заведение е голям. Тя отдаде това на факта, че в Шумен има традиция за обучението на медицински сестри, както и на това, че Европа и света се нуждаят от подобни специалисти.

Медицинският колеж в Шумен, който е филиал на Медицинския университет във Варна, бе разкрит с решение на Народно събрание от 21 юли.

През учебната 2015/2016 година в Шумен ще се обучават 20 акушерки и 20 медицински сестри.

Годишната такса и за двете специалности е 800 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама