Пенчо Шапков е новият общински лидер на БСП в Хисаря

12:24, 04 авг 15 / Политика 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пенчо Шапков е новият председател на БСП в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията. На заседание на общинската конференция социалистите му гласуваха доверие и го избраха за свой лидер.

"Убеден съм, че ще успеем да проведем успешна кампания за местните избори и да утвърдим БСП като единствената възможна алтернатива на управляващите", каза Шапков и очерта предизвикателствата, пред които ще се изправи Левицата за спечелване на местния вот.

Новият лидер на социалистите в община Хисаря е на 33 години, завършил е "Прогнозиране и планиране на икономическите системи" в УНСС и магистратура "Международни икономически отношения", също в УНСС. Владее отлично английски език и работи като директор на банков клон. Общински съветник е от БСП в Община Хисаря и в настоящия мандат е председател на политическата група на партията и председател на общинската комисия по икономика и финанси.

Делегатите на най-висшия форум благодариха на дългогодишния председател на БСП в Хисаря Пено Бойновски, който ръководеше партията в последните 18 години. "През тези години левицата имаше своите победи и загуби, но никога не се предаде и търсеше пътя към своите избиратели", коментираха социалистите.

На заседанието бе утвърдена и листата за общински съветници, като е даден превес на млади и доказали се специалисти. Преди месец БСП утвърди и Димитър Кацарски за кандидат за кмет на общината и по-голямата част от кметовете на населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама