Девет пожара са станали за денонощие в Шуменско

12:09, 04 авг 15 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет пожара, един от които със загуби, са гасили огнеборците през последните 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Ликвидирани са пожари в сухи треви и отпадъци в селата  Благово,  Васил Друмев, Панайот Волов, мотопистата в Шумен и на улиците ”Отец Паисий” и “Перуника” в града. Всички са без преки материални загуби.

Огнеборци от Шумен потушили пожар в суха трева край Лозево и спасили от изгаряне 200 декара смесена гора. Сигнал за пожара е получен в 16.24 часа вчера. Изпратеният на място екип локализирал и загасил пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън. Не са допуснати материални загуби.

Четири декара смесена гора е спасена край село Тервел, след пожар в сухи треви, предизвикан от неизвестен извършител. Сигнал за него е получен в 13.35 часа вчера. Екипът, който пристигнал на място потушил пламъците и предотвратил разпространението им към близката гора.

Пет декара смесена гора край Новосел е спасена след пожар, предизвикан от небрежност при боравене с огън на открито.

В 13. 26 часа вчера е получен сигнал за пожар в люцерна в село Новосел. Пристигналият на място противопожарен екип заварил да гори окосена люцерна.

Пламъците са потушени с 2000 литра вода. Изгорели са 6 декара окосен фураж собственост на Н.М. Спасени от изгаряне са две сгради и 5 декара гора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама