Прокуратурата повдига обвинения срещу лекар, грозят го до 5 г. затвор

11:58, 04 авг 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе съобщи на сайта си, че е внесла в Окръжен съд – Русе обвинителен акт срещу 55-годишния общопрактикуващ лекар Б. Т. Т.

Според обвиненията, поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – лекарска професия, като общопрактикуващ лекар, той не е направил пълна предварителна оценка на здравословното състояние на Д. И. Д., с оглед оказване на своевременни и адекватни медицински грижи.

Деянието му е от периода 10.09.2012 г. – 12.09.2012 г.

Окръжна прокуратура - Русе отчита още, че лекарят не е осигурил медицинска помощ в съответствие с постиженията на съвременната медицина, не назначил всички подходящи за него изследвания и консултации, съобразно състоянието му – клапно протезиран болен. С оглед на това той е предприел несъобразено със заболяването на пациента и постоянно приеманите от него медикаменти лечение, с което причинил смъртта на Д. И. Д.

Поради това лекарят Б. Т. Т. е обвинен, че е причинил смърт поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, което може да му донесе се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама