Забавени плащания на работници в размер на 30 000 лв., отчете за полугодието Инспекцията по труда

09:54, 04 авг 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
238 нарушения на заплащането на труда установи Инспекцията за първите 6 месеца на годината. Ощетени са 450 работници от 10 работодатели с общ размер на работните заплати 29 841 лв. 2456 лв. са изплатени след намесата на Инспекцията по труда. Съставени са три акта на работодатели.

17 лица са работили без писмени трудови договори. Отчетени са и нарушения на работното време, като най-често работодателите са превишавали максималната продължителност на работната смяна от 12 часа.

127 нарушения на трудовото законодателство за полугодието на 2015-та е констатирала Инспекцията по труда в областта на строителството, отчетоха от ведомството. 

Спрени са два обособени строителни обекта. Единият касае склад за търговия на едро и административен корпус, като причината е неукрепени изкопни откоси. Другият касае жилищна сграда с гаражи и магазини. Причината при него е необезопасени контури на 4-то ниво на бетонна плоча.

При изпълнението на задачите от периодичния контрол за първото полугодие на 2015-та планът е изпълнен като са извършени 18 проверки, съобщават още от Инспекцията по труда във Велико Търново. При тях са регистрирани 111 нарушения, предприети са 113 принудителни административни мерки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама