Шуменки с бронзови медали от първенството по плажен хандбал

09:16, 04 авг 15 / Спорт 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборите на “Стови” (с. Труд) при мъжете и “Панагюрище” при жените взеха титлите на Държавното първенство по плажен хандбал в Албена след драма с дузпи във финалните си срещи. При дамите отборът на “Шумен 98” се нареди на трето място, а при мъжете, където отборите бяха най-много, шуменци останаха осми.

След три дни на изтощителни, но много атрактивни битки на плажовете в Албена, “Стови” и “Панагюрище”, показаха най-стойностна игра и заслужено грабнаха златните медали.

Тимът на “Стови” загатна още с първия си мач в турнира, че ще бъде големият фаворит за първото място. “Жълтите” спечелиха безапелационно групата си, а след това победиха и “Фрегата” (Бургас) в полуфинала. В мача за титлата “Стови” срещна повече трудности срещу младия отбор на “Локомотив” (Варна) и след 1:1 части в редовното време опитът си каза дума при дузпите. Хандбалистите на “Стови” показаха повече класа, за да триумфират със златото.

В мача за третото място “Фрегата” победи с 2:0 части “Добруджа”. Другите отбори се наредиха както следва: “Асти” (Хасково), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Осъм” (Ловеч), “Шумен”, “Раховец” (Горна Оряховица), “Калиакра” и “Мартин” (София).

При жените надпреварата беше далеч по-равностойно. Тимът на “Панагюрище”, който грабна титлата и на международния турнир по плажен хандбал в Приморско преди около два месеца, загуби от “Етър” (Велико Търново) с 1:2 в групите. На полуфиналите тимът на Георги Атанасов успя да победи “Шумен” с 2:0 на полуфиналите, а в мача за титлата взе реванш от “Етър”. Двата отбора си размениха по едно полувреме, след което драмата продължи при дузпите. Там състезателките на “Панагюрище” показаха здрави нерви и в крайна сметка взеха титлата.

Бронзовите медали останаха за “Шумен” след победа с 2:0 над “Ники-Спорт” (Сливница) в малкия финал.

Шуменки започнаха силно участието си в първенството, преминаха през групата, но малко не и м достигна в полуфинала срещу “Панагюрище”, за да играят мач за титлата.

Класирането при дамите допълват: “Амазонки” (Свиленград), “Хасково”, “Енергетик” (Гълъбово) и “Ловеч”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама