ДЕОС с хора от малцинствата в листите

08:51, 04 авг 15 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Либералната партия ДЕОС ще постави на избираеми в листите си за общински съветници хора от малцинствата. Това обяви в ефира на bTV кандидат-кметът Виктор Лилов. По думите му, така те ще бъдат стимулирани да решават собствените си проблеми.

В програмата за управление влиза още и легализиране на незаконни жилища, когато те са единствени. Именно заради този "законов вакуум" ЕК ни размахва неколкократно пръст. Лилов припомни, че проблемът трябва да намери решение и по още една причина - всеки път преди избори партиите заплашват, че тези постройки ще бъдат съборени, ако обитателите им не гласуват за определена формация.

Лилов, който стана първият български политик, който открито призна своята различна сексуална ориентация, се обяви "за" гей-браковете. "Не тръгваме в кампанията с това признание, но дължа това откровение на избирателите на ДЕОС", каза той в отговор на въпрос. "Крайно време е да се променим и да се превърнем в общество, в което подобни различия не предизвикват такива реакции", убеден е той.

Кандидат-кметът заяви, че се надява да се намерят достатъчно разумни хора, за които подобни различия не са важни, а поставят акцент върху програмата на партията и решенията, които тя предлага. "Ценностите на партията са свързани с това да бъдеш свободен и да бъдеш себе си", каза той.

Лилов бе част от Гражданския съвет на Реформаторския блок, но по-късно го напусна. По думите му, Блокът е направил доста силен консервативен завой, което е било и причина за отказа му от участие в него. "Не ми харесва и пътят на компромисите, по който Реформаторският блок тръгна", заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама