Тервел се сдоби с нова сцена на открито

08:03, 04 авг 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова открита сцена има в центъра на Тервел, съобщиха от общината. Тя е изградена  чрез проект по Програма за развитие на селските райони, на стойност 44 хил. лева. Сцената е издигната на мястото на рушаща се трибуна от времето на социализма.

Право на първа изява върху нея ще имат децата от „Наше лято”, които ще подготвят концерт, с който да закрият тазгодишното издание на ваканционната програма.

В плановете за концерта са включени и балерините от балет ‘Каприз”, както и танцьорите от ДФТА”Калинка Вълчева” и певците от вокална студия „Тервел”. Непосредствено след децата, изява на сцената ще имат и възрастните. Домът за стари хора в село Полк. Савово кани певчески групи от домове за стари хора в страната, за да проведат в Тервел фестивал в края на септември.

Тервелчани имат още една придобивка - нови съоръжения за игра на деца в старата част на квартал „Изгрев”. До момента в тази част на квартала имаше спортна площадка за по-големи деца, но малчуганите нямаха свое кътче за игра, обясни Илиева. Посредством финансиране от ПУДООС се доставиха и монтираха общо шест тематични съоръжения. Със собствени средства общината възстановява градинки и пясъчник в междублоковото пространство, където бяха монтирани съоръженията. Стойността на детските съоръжения е 4 885 лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама