Завърши полагането на настилката на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло“

07:47, 04 авг 15 / Спорт 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Завърши полагането на настилката на пистата на стадион „Ивайло“, информират от Общината. Разчертаването на коридорите ще ознаменува финала на проекта.

В края на миналата седмица приключи изграждането на настилката на новата лекоатлетическа писта на стадион "Ивайло".

На 10-11 август се очаква да пристигне специализиран екип на немската фирма "Политан", който в продължение на 7 дни трябва да разчертае  коридорите на пистата. Новата настилка, тип „сандвич”, обхвана площ от почти седем декара /6935 кв. метра/.

Общата дебелина на пистата е 14,5 милиметра и отговаря на най- високите изисквания на Международната лекоатлетическа федерация / IAAF/.

През месец септември ще започне монтирането на предпазната ограда върху борда, която ще разделя лекоатлетическа писта от трибуните на стадиона. Изграждат се и вратички и стълби, които ще се използват като авариен изход от трибуните към терена в случаи на неприятни инциденти. Частта с тревно покритие вече е завършена.

Тя обхваща района зад източната врата на стадиона. Там са секторите за хвърляне на диск и чук, както и секторът за тласкане на гюле. Пясъчниците за дългия и троен скок също са напълнени. Завършена е и работата по изграждане на водното препятствие, което се използва за лекоатлетически състезания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама