Варненски екоартфестивал показва варианти на бъдещо общество

07:43, 04 авг 15 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свободен фестивал "Бъди промяната" е поредната инициатива, която цели да обедини варненци около новите перспективи пред обществото, основани на свобода, взаимопомощ и участие. Два дни - 22 и 23 август, сцена Раковина в Морската градина ще се превърне в арена на радикални идеи.

В рамките на специален семинар са предвидени десетки лекции дискусии, прожекции на независими филми на социална тематика, радикален Book Fair със стотици книги на анти-авторитарна тематика и други. Сред основните теми ще са социалната революция в Западен Кюрдистан, мунисипализма, пряката демокрация, еко-анархизма и ролята на жените в революцията.

"Това е още един зов за различен поглед към възможността за изграждане свят, в който политиката се прави отдолу нагоре", разказват организаторите от Солидарния център във Варна в обръщение на фейсбук страницата на събитието. Те обещават на участниците разговори за автономния синдикализъм в Европа, за новите самоорганизирани политически субекти, които се раждат, живеят и умират по площадите, без да се докоснат до професионалната политика, но въпреки това оказват влияние на политическата реалност.

Свободният фестивал "Бъди промяната" се провежда за трета поредна година. Освен политически дебати, лекции и прожекции,организаторите обещават още много музика, игри, танци, алтернативни идеи, кино, театър, творчески работилници, йога и медитация.  През цялото време на фестивала ще има щанд за дрехи, книги и други вещи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама