Джаз-фолк формацията FOLK FIVE+ представя новия си албум в Пловдив

07:42, 04 авг 15 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Набиращата голяма популярност формация FOLK FIVE+ ще представи парчетата от новия си албум в Пловдив. Концертът ще се проведе в зрителната зала на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство днес от 19,30 часа, входът е свободен.

Съставът се събира за първи път през 2013 г. Ръководителят Владимир Владимиров и негови колеги и съмишленици са провокирани от идеята да обединят стилистиката на  българския инструментален и вокален фолклор със звученето на джаза и поп музиката.

Формацията е в състав Владимир Владимиров-тамбура, Васил Василев-кавал, Владо Петков-пиано, Десислава Петкова-контрабас, Кристиян Желев-ударни и певицата Деница Василева.

Замисълът на състава е да бъде отворен за различни музикални проекти, с които да се разширява ареалът на музикалните търсения, разказват организаторите на концерта. Всички музиканти от FOLK FIVE+ са завършили АМТИИ в Пловдив.

Албумът на групата, който ще бъде представен на концерта, трябва да излезе в най-скоро скоро време. Концертът пък е в рамките на провеждащия се в АМТИИ Международен фолклорен семинар, в който повече от 120 любители на фолклора от 4 континента изучават инструменти, танц и пеене при водещи специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама