Директорът на офиса на НАП в Плевен валидира Хартата на клиентите

07:29, 04 авг 15 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на офиса на НАП в Плевен, Цветомила Потурлиева и началник отдел „Услуги за клиенти“, валидираха вчера обновения стратегически документ „Харта на клиентите на НАП“, информираха от офиса на Агенцията в града.

Документът гарантира модерно и справедливо отношение към бизнеса и гражданите от региона. От името на служителите в приходната администрация в Плевен, полагайки подписите си, те символично потвърдиха, че всеки я познава, разбира ценностите, които тя съдържа и ще съобразява поведението си с тях.

Всяка европейска приходна администрация има своя Харта, описваща ангажиментите и правата на клиентите й и очакванията в комуникацията помежду им.

С новата си Харта данъчните се ангажират законността и спазването на правилата да са водещи в работата им и гарантират на гражданите и фирмите справедливо и честно отношение. В документа са описани също основните права и отговорности на клиентите при контактите им с приходната администрация. Плакатът с подписите е изложен на видно място в сградата на администрацията в Плевен, а на бюрата на служителите има разположени хартиени пирамиди с новия текст.

Хартата на клиентите е публикувана на www.nap.bg и поставя фокус върху насърчаване на доброволното изпълнение на задълженията за плащане на данъци и осигурителни вноски. С нея служителите на Агенцията поемат отговорност да реагират своевременно, когато са допуснали грешка. В документа са описани и очакванията към клиентите, които се изразяват най-вече в спазване на законовите правила, на данъчното и осигурително законодателство и уважение към служителите. 

При утвърждаването на обновената Харта изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов изтъкна, че „Документът публично заявява визията на агенцията за следващите години и готовността ни да се развиваме, служейки на обществото“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама