27 годишна жена от Димитровград иска помощ за болния си съпруг

07:12, 04 авг 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитровградчанка събира пари за болния си съпруг и апелира, който може да помогне. Велислава Желязкова изпрати отворено писмо до кмета Иво Димов, общинския съвет и медиите, в което иска помощ за болния й мъж Илиян Танев на 35 години.  

Преди година му е поставена диагноза "Малкомозъчна артериовенозна малформация/Вермис и дясна малкомозъчна хемисфера" в Неврохирургично отделение на ВМА – София. Направена е операция през февруари 2014 г., която струва 18 000 лв., 8000 лв. от които Здравната каса е върнала след нейното извършване. След интервенцията е настъпило подобрение в състоянието на мъжа. През юли същата година лекарите потвърждават, че Илиян има нужда от повторна операционна намеса. Обявена е дарителска сметка и през август са били събрани необходимите средства. Втората операция е извършена през февруари 2015 г.

След временното подобрение, лекарите съобщават, че има необходимост от трета животоспасяваща операция. Необходими са 21 600 лв. Семейството обаче има само 10 000 лв.

„Зная, че болките на всички са много. Трудностите – също. Но когато един млад човек е тежко болен, а той е баща на детето ти, а ти си в безизходица, най-първото нещо, за което се сещаш е да подириш помощ… Е, аз разчитам на вашата! И детето ми също! Ще бъда благодарна за всеки изпратен лев, защото зная, че той ще има цена – изкаран е с труд и е знак за истинско милосърдие. Предварително се прекланям пред тези от вас, които ще заделят от своите средства, за да помогнат на мъжа ми да живее, а на детето ми да има баща. Себе си оставям накрая…", казва в писмото си Велислава.

Открита е дарителска сметка: Илиян Бойков Танев BG85RZBB91551004817177 Райфайзен банк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама