Организират конкурс за есе „Какво бих променил в българското образование?“

06:52, 04 авг 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Факултет „Бизнес и мениджмънт“ към Русенския университет „Ангел Кънчев“ съвместно с JUMP Project организират конкурс за есе на тема „Какво бих променил в българското образование?“. Конкурсът е достъпен за студенти на РУ, както и за ученициот 9-ти до 12-ти клас от русенските училища.

Участниците ще се конкурират в две категории - студенти и ученици, като за всяка категория наградния фонд включва: I място – 150 лв. и безплатно участие в обученията на JUMP Project*; II място – 100 лв. и безплатно участие в обученията на JUMP Project; III място – 50 лв. и безплатно участие в обученията на JUMP Project.

Есетата трябва да са във формат до 2 печатни страници (3600 знака) и да отговарят на критериите -да притежават ясно формулирана теза, която съотвества на зададената тема и логическа последователност; да са добре аргументирани и да съдържат актуални примери, както и препоръки. Освен това журито в състав представители на JUMP Project и преподаватели от Русенския университет ще следи и за правилно прилагане на езиковите норми.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат есетата си на електронен адрес [email protected] в срок до 10.09.2015 г. включително. Победителите ще бъдат обявени на 14 септември на сайтовете на организаторите, а награждаването ще се състои при старта на новия сезон на програмата от обучения на JUMP Project.

Целта на конкурса е да помогне на академичния състав на университета да вникне в нуждите на младото поколение и да адресира проблемите им чрез провеждането на неформални обучения под формата на игри и визуализации чрез програма от обучения, съобщават още организаторите.

Програмата на пректа съдържа обучения за комуникационни и презентационни умения, управление на времето и приоритизиране, лидерски умения и умения за убеждаване, работа в екип и емоционална интелигентност и залага на неформалния и забавен подход за мотивиране на повече активност и по- добри социални умения у младите хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама