Бившият зам.-кмет на Приморско непрекъснато получавал заплахи за живота си

16:15, 03 авг 15 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият зам.-кмет на Приморско Стоян Диханов от години непрекъснато получавал заплахи за живота си. Най-вероятно те са свързани с политическата му дейност и с работата му, когато бил заместник на градоначалника. Това разказа пред Topnovini.bg пострадалият Стоян Диханов, който е и кандидат-кмет на морската община, издигнат от Патриотичния фронт.

Инцидентън е станал преди няколко дни. Докато бил в собственото си заведение за бързо хранене „Радис” в Китен, мъж на име Стойчо Ралев от крайморския град влязъл вътре и без причина ударил политика с метален бокс. Случката се разиграла пред очите на десетки клиенти. Вследствие на нападението Диханов е със счупена ръка и в момента се лекува.

Събитията продължили и вчера, когато пак в същото заведение влязъл 34-годишния Валери Костадинов и заплашил Диханов с убийство. Заради деянието си той е задържан за срок от 24 часа. По думите на кандидат-кмета Костадинов работи в заведението на Стойчо Ралев, който пък бил известен в Китен със скандалите и противообществените си прояви.

Диханов смята, че нападението е свързано с политическата му дейност. Преди години, когато той бил заместник-кмет на общината, местният парламент вдигнал наемите на общинските заведения. Тогава са започнали непрекъснатите заплахи срещу Диханов.

„Не ги взимах на сериозно, но резултатът е на лице. Може би е провокиран и от моята кандидатура за кметския стол. Най-вероятно нямат желание това да се случи”, обясни пострадалият, като добави, че не може да даде повече подробности за случая, тъй като в момента се води досъдебно производство.

Topnovini.bg не успя да се свърже със Стойчо Ралев за коментар по темата, но медията му предоставя право на отговор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама