Спасиха от удавяне двама чешки туристи край Шабла

15:18, 03 авг 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама чешки граждани - Ева Хенкова и Владимир Хенек, от град Вишков, област Морава са спасени от удавяне на 2 август на плажа в къмпинг Шабла, съобщиха от БЧК - Добрич.

Туристите са извадени от бурното море от Радослав Иванов и още няколко спасители на БЧК - Добрич, които работят по договор с Областна администрация за охрана на неохраняемите водни площи в региона.

След инцидента в БЧК - Добрич е постъпило благодарствено писмо, изпратено по молба на чешките граждани от българка, очевидка на случилото се. В писмото си жената, която се представя с фамилияДраганова разказва, че на 2 август на неохраняемата зона на плажа в къмпинг Шабла имало червен флаг, тъй като морето било бурно.

Малко преди 11 часа младо семейство от София, забелязало, че на около 30-40 метра в бурното море двама души да се давят. Съпругата започнала да вика за помощ, а друг млад турист хукнал към спасителите на първи пост на централния плаж да търси помощ. Пръв на сигнала се притекъл Радослав Иванов. Той бързо и умело преплувал през бурното море и достигнал до бедстващите, подал буя на мъжа и жената и започна да ги дърпа към брега. След като изминал около 30 метра на помощ му се притекъл Емо - млад  спасител от съседен пост, а по-късно и други спасители от плажа, които помогнали да издърпат на брега уплашените туристи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама