Изключеният от групата на ГЕРБ в ОбС-Плевен напуска партията

14:17, 03 авг 15 / Политика 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключеният от групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Плевен съветник Борислав Илиев днес обяви, че сам подава молба за прекратяване на членството си и в партията. Това Илиев заяви на брифинг в пресклуба на БТА.

Ще припомним, че на сесията в четвъртък, 30 юли, стана ясно, че председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Мартин Митев е подал уведомление до шефа на местния парламент Дарин Ангелов, с което информира за изключването на съветника Борислав Илиев.

На пресконференция в петък отново в клуба на БТА Мартин Митев потвърди този факт, но бе лаконичен около причините, довели до решението му. Посочи, че чашата е преляла с гласуването на Илиев за това да бъдат ли изслушани в залата авторите на проекта за обновяване на площад „Възраждане“ – арх.Красимир Попов и ланд.арх.Лидия Христова. Тогава Илиев е гласувал в подкрепа на това да бъдат чути двамата архитекти. Той посочи, че според него темата за централния площад не е тема за „ланския сняг или чесане на езици“.  

„Отлъчването ми бе провокирано от несъгласието ми да гласувам с против даването на думата на арх. Попов и ландш. арх. Христова, относно реализацията на проекта за централната пешеходна зона. Тема актуална и широко дискутирана в момента...В изпълнението на проекта, ясно личат нарушени технически спецификации, дефекти и непрофесионална работа“, каза още Борислав Илиев.

По думите му през изминалите 4 години като общински съветник, пререкания и разминаване в позициите за водената от ръководството политика в града е имал както самият той, така и някои други негови колеги общински съветници.

„Налагаше се да гласувам и да избирам между собствената си съвест и лоялността към групата. При определени въпроси заповеднически се налагаше как трябва да се гласува. Всеки изблик или изразяване на различно мнение бе порицавано! Нямаше дискусия, нямаше обоснована теза“, коментира още Илиев.

След изключването му от групата на ГЕРБ Борислав Илиев остава като независим до края на мандата на Общинския съвет на Плевен. Съветниците от партията на Борисов от 14 вече са 13.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама