Съставиха акт на кмет от Търговищко заради неремонтирана тоалетна

14:04, 03 авг 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 акта за  установени несъответствия със здравните изисквания съставиха инспекторите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище в последните дни на юли. Санкция отнесе  водомайстор, който подал в потребителската мрежа вода, неотговаряща по микробиологични показатели. Наказания ще има още за използване на козметични продукти с изтекъл срок на годност в студио за красота, както и за кмет на населено място, защото не изпълнил предписание за ремонт на обществена тоалетна.

Издадени са и 4  предписания -  две от тях за допълнително обеззаразяване на водите от местни водоизточници, едно за осигуряване на топла течаща вода в интернет зала и още едно за спиране реализацията на козметични продукти с изтекъл срок на годност в студио за красота с последваща го заповед.

За седмица здравните инспектори са извършили  общо 123 проверки на обекти с обществено предназначение. Търговската мрежа е проверявана и за наличието на нотифицирани стоки, опасни за здравето на хората. Рискови продукти не са открити в магазините в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама