Откриха ремонтирания път Казанлък – Енина

13:50, 03 авг 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтираният път Казанлък-Енина откриха днес с официална церемония.

„Един от най-често използваните четвъртокласни пътища на територията на общината бе обновен със средства от бюджета на община Казанлък в размер на 999 176 лв.”, съобщи зам.-кметът Даниела Коева. По думите й дълги години този път е създавал проблеми на пътуващите, тъй като се полза не само от живеещите в село Енина, но и от околните села и град Крън, т.е. от няколко хиляди души, живеещи в северната част на общината.

Пътното платно е с дължина 4 км и широчина 6 м. Началото е в от ул. „Орешака“ (до стадион „Севтополис“) и се ремонтира до центъра на село Енина.  

Заедно с рехабилитацията на пътя е изградена нова велоалея от източната страна на пътното платно с широчина 2.5 метра и дължина 3 км. При влизане в Енина велоалеята се разделя в двете крайни зони на съществуващата улица и достига до центъра на населеното място. Поставени са и обезопасителни колчета, които разделят пътното платно от велоалеята.

Деца от Детска полицейска академия към читалище „Братство“ в Енина  дадоха старт на колоездачен поход с участието на състезатели от КК „Лястовица 1905“ и СК „Орлово гнездо 1957“. Върху фланелките на колоездачите бе изписано „Внимание! Велосипедист!“ като апел към водачите на моторни превозни средства да пазят живота и здравето на хората, придвижващи се с велосипеди по алеята.

Първият водач на автомобил, преминал по официално открития път, получи от кмета на общината Галина Стоянова осветена икона на Св. Николай Чудотворец.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама