Ивайло Калфин в Търговище: Трябва да мотивираме младите хора да работят

12:50, 03 авг 15 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Заедно трябва да намерим младите хора и да ги убедим, че има смисъл да се работи. Вие ги познавате – познавате бизнеса, познавате и хората, знаете как бихме могли най-ефективно да достигнем до тях. Отворен съм за всякакви нови и ефективни идеи и съм готов да съдействам, за реализирането им, където има нужда от това“. Това бяха част от думите на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин, по време на работна среща днес с кметове и директори на структурите към Министерството от област Търговище. Целта на работната среща беше, министърът да се запознае с регионалните специфики при изпълнение на приоритетните за министерството теми.

Ивайло Калфин акцентира върху няколко приоритета – младежката заетост, заетостта на трайно безработни и лица в предпенсионна възраст, социалното включване на хора с увреждания и социалното подпомагане на хора в нужда. Той отново подчерта и възможностите, които министерството предоставя по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и призова кметовете към по-голяма активност по социалните схеми и схемите за заетост.

По време на срещата стана ясно, че въвеждането на еднодневните трудови договори в Областта напредва плавно. Работодателите имат интерес към тази нова форма на трудови взаимоотношения. Предвид спецификите на земеделието в района, очакванията са свързани с рязко повишаване на броя на сключените договори към края на м. август и началото на септември, тъй като тогава е времето за събиране на малини и къпини – водеща сезонна дейност в Област Търговище.

На финала на срещата, министърът още веднъж припомни на участниците, че социалните теми трябва да останат на страна от предизборната надпревара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама