Пожарна кола влязла в ролята на линейка по време на пороя в Русе

12:04, 03 авг 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе са реагирали на 18 сигнала за отводняване на наводнени в следствие на обилните валежи частни и обществени сгради, съоръжения и инфраструктура, стана ясно днес.

Както вече съобщихме, първият ден на месец август донесе разхлаждане и гръмотевична буря над Русе, при която са се изляли над 63 л/кв.м. дъжд. Скоростта на вятъра пък достигна 43 км/ч. В следствие на това в града имаше множество наводнени приземни етажи, счупени и паднали клони на дървета

Около 3 ч. след полунощ на 1 август екип на Втора РСПБЗН Русе е оказвал и техническа помощ при транспортиране на пострадал гражданин до спешното отделение на русенската болница. Това се е наложило, тъй като линейките на Центъра за спешна медицинска помощ не са могли да преминат през наводнените от проливния дъжд улици.

През деня на 1 август пък служители от сектор СОД при РДПБЗН - Русе са реагирали на сигнал за отстраняване на сухо дърво опасно надвиснало над пътното платно на ул. „Одрин” срещу Военния клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама