Майки в Плевен споделиха опит как се ходи на работа и кърми бебе

11:59, 03 авг 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво е да си работеща майка, която иска все още да кърми своето пораснало бебе е била темата, дискутирана вчера по време на първия ден от инициативите, посветени на Световната седмица на кърменето в Плевен. Организатор е Мария Кънева, помощник за кърмене към Група – Плевен на Ла Лече Лига България. Самата Мария очаква своята втора дъщеря, има по-голяма на 3 годинки и половина и с усмивка разказва за опита си в отглеждането на деца.

През първия ден на прявите, посветени на Седмицата на кърменето, които се провеждат в Дом кафе, е била представена и най-новата брошура, посветена на това как да се съвместяват кърменето и работата, както и какви са законовите възможности, защитващи жените в този период от отглеждането на малките деца.

Дискусията не е случайна, именно темата за „Кърмене и работа“ е водеща през тази година в Световната седмица на кърменето.

Нареден е и дарителски базар „Да споделяш е забавно“, на който майки са си разменяли вещи и са правили символични дарения, с които да бъде подкрепена дейността на групата в Плевен.

Мария споделя, че тази година има идея, детските дрешки и играчки, останали от базара, да бъдат дарени на многодетно плевенско семейство. Това са млади хора с три деца, едното бебе, и имащи нужда от подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама