Започна ремонтът на ул. "Беломорска" в Пловдив

11:30, 03 авг 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна реконструкцията на ул. "Беломорска" в пловдивския район "Южен". Днес кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният директор на фирма "Пътища" АД Маргарита Попиванова направиха първа копка на обекта.

Ремонтът на улицата в едноименния пловдивски квартал включва и реконструкция на кръговото, уточни Тотев. Предвижда се подмяна на кабелната мрежа и на водопровода, изграждане на осветление, тротоари, джобове за спирки, дъждоприемна канализация. Дейностите ще обхванат и ул. "Родопска", поясни кметът.

Стойността на ремонта е 1 млн. лева. Улицата няма да се затваря за целия период на ремонта, а само в рамките на няколко дни, когато дойде време за полагането на най-горното асфалтово покритие.

Срокът за изпълнение на реконструкцията е 3 месеца. "След това ще започнем с подготовката на следващия сезон в "Беломорски", като идеята е промяна на ОУП и да подготвим поне още една връзка към ул. "Димитър Талев", каза Тотев.

Кметът съобщи още, че се подготвят служебни проекти за улици в квартал "Остромила". Така ще се изгради един ринг, който да дублира бул. "Александър Стамболийски" - през "Коматевско шосе", ул. "Димитър Талев" и ул. "Беломорска" ще може да се излиза отново на "Стамболийски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама