Кунева: Трудно ще работим с европейските партньори

10:35, 03 авг 15 / Политика 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да влезе антикорупционният закон в пленарна зала в последния ден, и то да му се отделят два часа, означава, че той не е приоритет на Народното събрание. Той получи подкрепа не само в страната, а и навън. Сега обаче за България ще се пише, че не е в приоритетите на парламента й такъв закон.

Това каза в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунев.

Тя посочи, че след този развой трудно ще се работи и с европейските партньори на страната, и с гражданите, които разчитат им да се дават аргументи да направят разлика между предишното и сегашното мнозинство.

По думите й се получи коалиция на нежелаещите да се обсъждат антикорупционните политики, въпреки че законът е добре написан и съобразен с най-добрите европейски практики. Вярно е, че се пропусна да се демонстрира политическа воля и това ще бъде отразено чрез липсата ни на картата на добрите европейски практики, каза още тя.

По думите й Реформаторският блок остана твърдо на позициите си и в избора на омбудсман, където, ако не беше номинацията на Реформаторите за втори мандат на Пенчев, другата кандидатура щеше да е безалтернативна. Кунева каза, че няма от къде да дойдат гласовете на Пенчев, освен от РБ. Другата възможност е масово да са гласували от ГЕРБ за него, което те не потвърждават – г-н Пенчев не беше кандидатура на ГЕРБ, нито те имаха друга кандидатура, освен избраната после за омбудсман, напомни Кунева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама