Ръководството на мина "Ораново" се отърва от нова глоба

10:26, 03 авг 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на мина "Ораново" се отърва от поредна глоба. Съдът в Благоевград опрости наложената от Инспекцията по труда санкция на стойност 1 500 лева заради това, че не са били осигурени предпазни средства за защита на слуха на работниците в ковачницата, дърводелската работилница и сепарацията.

За нарушението е съставен протокол, а Главната инспекция по труда е поканила управителя на фирмата - концесионер "Пирин-Ораново" за съставяне на акт.  Той обаче отказал и институцията наложила акт за административно наказание в негово отсъствие за неспазване на условията за безопасност на труда в рудника.

Управителят на мина "Ораново" Димитър Ванков обжалвал глобата, защото три дни по-къснотова служителите получили антифоните, които са задължителни при работа на място с високо ниво на шума.

Съдия Владимир Пензов отмени наказателното постановление с мотива, че нарушението е незначително и е първо за предприятието. В двуседмичен срок решението може да се обжалва. Това става пред Административен съд - Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама