Шуменският тенисист Росен Рачев с успех на три фронта

09:56, 03 авг 15 / Спорт 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският състезател по тенис на маса Росен Рачев записа нови успехи при участието си в три поредни състезания.

В Лайпцииг, Германия, където се проведе 5-тото европейско отборно първенство по тенис на маса за ветерани, шуменецът и неговите съотборници донесоха 6 място за България.

Росен Рачев, който бе включен в националния тим след като стана вицешампион на републиканското, Александър Никитов и Петър Караиванов, постигнаха престижното класиране на шампионата при много силна конкуренция.

В Лайпциг среща си дадоха 56 отбора /мъже и жени/ от 18 държави.

Рачев, Никитов и Караиванов участваха в надпреварата за състезатели 50-60 години. В предварителната си група българите записаха победи над Холандия и Словакия. За влизане във финалната четворка съставът на България допусна загуба от тима на Германия-2 с 3:4, като в този двубой шуменецът Росен Рачев направи две победи.

В мача за разпределение на местата5-6 България отстъпи с 1:4 на Турция, като единствената победа отново записа Рачев.

Следващото изпитание за шуменеца бе надпреварата на 17-ия международен фестивал по тенис на маса, който се проведе в Албена.  В състезанието, във възрастовата група 50-59 години, участниците бяха разделени в 8 предварителни група от по 4-5 човека.

Росен Рачев записа 3 убедителни победи в групата и се класира сред 16-те тенисисти в основната схема. В първата среща Рачев постигна победа с 3:0 над състезател от Турция. За влизане в четворката Росен Рачев срещна силния руснак Гриша Парсенов, който е бронзов медалист от европейското първенство, а в последствие стана и шампион в Албена. В оспорвана среща шуменецът загуби от Парсенов, което го изхвърли от зоната на медалите. С 4 победи и 1 загуба в Албена Росен Рачев се нареди в местата 5-8.

Второ място в индивидуалното състезание и първо в надпреварата на двойки спечели Росен Рачев в Момчилград. Международният турнир, организиран в Момчилград, бе по повод откриването на ремонтирана и обновена зала за тенис на маса. В състезанието взеха участие тенисисти от Турция и Гърция.

Росен Рачев без проблеми успя да стигне до мач за титлата. В полуфинала шуменецът се наложи над състезател от Гърция, но във финалния мач отстъп с 1:3 на Любомир Янакиев. По–късно тандемът Рачев/Янакиев спечели титлата от международния турнир в състезанието на двойки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама