Акция пред РДНСК срещу изчезващата зеленина в Пловдив

07:48, 03 авг 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Артистична акция пред Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) l Пловдив организират днес от 9 часа представители на граждански и природозащитни организации.

Те ще разиграят предрешения мач "Изчезващата градска зеленина" срещу "Общинска администрация".

Повод за акцията е продължаващия незаконен строеж на зоологическа градина, който застрашава съдбата на целия парк "Отдих и култура", уточниха организаторите от сдружение "Граждански контрол - защита на животните". Според тях функцията на цялата територия на парка е променена от зона за озеленяване в зона за спорт и атракции.

"Чак след акцията за граждански контрол на място в сряда, 29 юли, се появи информационна табела, повече от месец след започване на строежа на Зоологическата градина. Но това не отменя факта, че всичко, което се случва там, е незаконно и обжалвано в съда", заявяват природозащитниците.

Те уточняват, че почти от месец са подадени сигнали на неправителствени организации до РДНСК - Пловдив, за незаконен строеж, а засега единственотопредприето действие е прехвърляне на писма. "Изискваме незабавна проверка на всички документи около този случай и спиране на строежа", настояват екоактивистите.

"Все още не сме загубили чувството си за хумор и планираме спокойна и артистична акция. Ако не последват незабавни действия,сме готови и на гражданско неподчинение", категорични са те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама