„Берое“ надигра „Пирин” и оглави класирането

07:29, 03 авг 15 / Спорт 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският футболен клуб "Берое" оглави класирането в елитната "А" група с актив от 7 точки преди последния мач между "Литекс" и "Монтана" утре, съобщиха от клуба.

"Зелените" се наложиха с 1:0 над "Пирин" след тотална доминация през цялата среща. Георги Божилов откри още в 10-ата минута, а беройци имаха още куп възможности, особено през първата част и това е най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите.

Петър Хубчев направи размествания в титулярния състав за срещата спрямо предишните двубои. Владимир Зафиров започна в защита вместо Венцислав Василев. В халфовата линия Спас Делев остана резерва, за да може Жуниор Мапуку да започне на върха на атаката, докато Стивън Петков, който влезе в ролята на играча до 21 години, който трябва да започва всеки мач според новия правилник, започна в халфовата линия като разменяше местата си с Георги Божилов по фланга и зад нападателя.

В 10-ата минута атака по учебник за "заралии", завършви с ефектно попадение на сметката на Георги Божилов. Стивън Петков започна контраатака от половината на "Берое", преодоля бранител на гостите и веднага намери по левия фланг Жуниор Мапуку. Конгоанецът, навлязъл в наказателното поле, задържа кълбото, остави защитник на "Пирин" след себе си и центрира параболично към Георги Божилов, който отблизо с глава бе безпогрешен и ефектно прехвърли стража Красимир Костов за 1:0.

В края на първото полувреме двете автентични "зелени" агитки на България си организираха надпяване. "Беройци" задаваха "За България…", а гостите от Благоевград отвръщаха "Свобода или смърт!".

И през втората част "Берое" владееше изцяло инициативата на терена.

 "Според мен започнахме много добре мача. Бих казал, че първото полувреме го изиграхме доста добре. След това като цяло мога да кажа една много тежка, работна, победа за нас, от която най-важни са трите точки. Аз лично съм много радостен, че момчетата се раздават за пореден мач до края, въпреки че със сигурност играта не е допаднала на всички. В края на краищата на нас ни трябват точки", каза след  мача треньорът Петър Хубчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама