Пиян шофьор от Русе отива в затвора

06:15, 03 авг 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор, хванат пиян зад волана в Русе, отива в затвора. Това е решил Районния съд в дунавския град.  Нарушителят на закона бил заловен в нощта на 25 юни 2015 г. Преди това той употребил голямо количество алкохол и подкарал автомобила си, който паркирал пред „Шоурум“ около 4.00 часа сутринта, в непосредствена близост до такси.

Водачът му подал сигнал на пияния да премести колата си, в резултат на което той дал ход назад и блъснал служебна кола на охранител от заведението, след което слязъл и потеглил към последнто, като дал ясно да се разбере, че няма намерение да съдейства за установяване на вредите от ПТП-то.

Таксиметровият шофьор видял, че опонентът му залита и се досетил, че е пиян, поради което се обадил на телефон 112. През това време нарушителят излязъл от „Шоурум“ и се качил в колата си, като отказал да изчака на място полицаите.

Те обаче го срещнали по пътя, като разпознали колата му по описанието й и по регистрационния й номер. Направило им впечатление, че мъжът зад волана лъха на алкохол, а проверката с дрегер показала 2,06 промила в издишания въздух, заради което му съставили акт.

Той обаче не само отказал да го подпише, но станал и агресивен, като нападнал полицаите с обидни думи и ги заплашил с побой. Това свършило с поставянето на белезници на ръцете му и отвеждането му в болницата за даване на кървна проба. Тя показала наличие на 2,56 промила алкохол.

Това станало причина мъжът да бъде изправен на подсъдимата скамейка. Там се оказало, че той вече е осъждан и изпитателният срок на предходната му присъда не е изтекъл. Поради това бил осъден ефективно на 6 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в затвор от закрит тип, при първоначален строг режим. Той е осъден и на лишаване от право да управлява МПС в продължение на 2 години.

Освен това влиза в сила и предходната му присъда от 1 година и 9 месеца, които ще изтърпи при същите условия като първата, но отделно от нея. Присъдата може да бъде обжалвана пред Русенски окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама