Джъстин Трюдо ще се кандидатира на парламентарните избори догодина

16:50, 20 авг 18 / Свят 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо съобщи, че ще се кандидатира на следващите парламентарни избори през есента на 2019 г., предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Трюдо беше издигнат официално от Либералната партия на Канада в управлявания от либералите избирателен район Папино в централен Монреал, от който е бил избиран за депутат от 2008 г. насам. Той беше преизбран през 2011 и 2015 г.

В реч пред съпартийци в Монреал, където преди това участва в гей парад, Трюдо потвърди желанието си да се занимава с "положителна политика".

"Вярата ми в положителната политика не се е променила", каза Трюдо. "Дълбоко убеден съм, че въпреки поляризацията, на която сме свидетели в света, на популизма, на политиката на страх и разделение, да останем положително настроени, да обединяваме хората, да търсим средства да подчертаваме общите ни ценности отвъд различията, е единственият начин да изградим по-силна държава и по-силен свят", заяви още той.

Председателят на Либералната партия обеща да намали пропастта между богати и бедни и да повиши жизненото равнище на коренното население.

В средата на юли Трюдо продължи промените в кабинета, благодарение на което се надяваше да даде тласък на либералите, следвани плътно от опозиционните консерватори, според допитванията, малко повече от година преди следващите избори, насрочени през есента на 2019 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама