Изгониха японски баскетболисти от Азиатските игри, плащали за проститутки

19:50, 20 авг 18 / Спорт 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима японски баскетболисти бяха изгонени позорно от Азиатските игри в Индонезия, защото платили за секс на проститутки, предаде АФП.

Играчите били засечени в национални екипи в прочутия квартал на червените фенери в Джакарта, съобщи Японският олимпийски комитет, като добави, че на четиримата е наредено незабавно да се приберат в родината си.

Новината, че Юя Нагайоши, Такуя Хашимото, Такума Сато и Кейта Имамура са изгонени, е удар за Япония, която е ще е домакин на олимпиада след две години.

„Чувствам срам“, заяви пред репортери японският шеф на делегацията Ясухиро Ямашита. „Дълбоко се извиняваме и възнамеряваме да въведем правила, които да се спазват от спортистите“, добави той.

Баскетболистите отишли на вечеря, след като напуснали селото на игрите в четвъртък миналата седмица, като се смята, че сводник уредил да отидат в хотел с жени, добави Ямашита. Те са платили за услугите на проститутките, добави той.

Скандалът избухна, след като четиримата, които играят в японската „Б“ лига, били забелязани в квартала на червените фенери от репортер на японския в. „Асахи Шимбун“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама