„Дейли телеграф“: Мигрантите от ЕС ще могат да останат на Острова и без сделка по Брекзит

17:00, 20 авг 18 / Свят 25 1082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 4-те милиона имигранти от ЕС ще получат право да останат в Обединеното кралство в случай, че не бъде постигната сделка по Брекзит, заради опасения от недостиг на работна ръка. Това показват документи, станали достояние на „Дейли телеграф“. 

Според изтеклата информация, министрите смятат да поемат „моралното задължение“ и едностранно да гарантират правото на оставане на намиращите се в момента във Великобритания около 4 милиона граждани на страни-членки на ЕС, които ще могат да ползват социални помощи и здравни грижи.

Този ход обаче е пряко обвързан с това какво ще се случи на преговорите за Брекзит. Ако не бъде постигната сделка, сериозно може да пострада пазара на работна ръка и правителството иска да избегне тази криза. Според „Дейли телеграф“, подробностите ще станат известни след като започне публикуването в четвъртък на техническите препоръки на правителството към хората и бизнеса в случай на сценарий „без сделка“. 

Говорителка на правителството заяви, че Даунинг стрийт не коментира изтекла информация. Министърът за Брекзит Доминик Рааб пътува утре за Брюксел за среща с главния европейски преговарящ Мишел Барние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама