Нанков: 17 съоръжения по „Тракия“ и „Хемус“ са в лошо състояние

11:55, 20 авг 18 / Политика 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

17 съоръжения по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ са в лошо експлоатационно състояние”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерския съвет.

Нанков оповести резултатите от проверката на мостовите съоръжения от пътната инфраструктура в България, която премиерът Борисов разпореди след трагедията с падналия виадукт край италианския град Генуа, при която загинаха много хора.

Миналата година ремонтирахме седем съоръжения по двете магистрали, а тази година, от тези 17 съоръжения, ремонтираме пет“, уточни регионалният министър, цитиран от БГНЕС. Според Нанков ресурсът за ремонтирането на тези съоръжения е над 130 млн. лева. „Разбира се ще създадем необходимата организация на движението“, уточни той.

Нанков призова водачите да бъдат търпеливи, преминавайки през участъци, на които текат ремонтни дейности, защото това се прави в името на тяхната безопасност.

Не трябва да чертаем апокалиптични картини. Поддържани са в съответни конструктивни и експлоатационни характеристики, в не лошо състояние, но експлоатационният им срок от 40-45 години е на път на изтече. Ако тази и следващата година не извършим тези планови ремонти, ни грози опасността след 3-4 години да затворим в някои участъци и двете магистрали“, допълни още Николай Нанков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама