18-километрова опашка от тирове на ГКПП "Капъкуле"

11:25, 20 авг 18 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици тирове са на опашка пред ГКПП Капъкуле в очакване да преминат на българската митница на Капитан Андреево. Опашката се е проточила по протежение на пътя от Одрин до Капъкуле и е дълга около 18 км, съобщиха от областната дирекция за митници и търговия Тракия, цитирани от БТА.

Подобна е картината и на другия ГКПП с България - Хамзабейли/Лесово. Там опашката е около 10 км.

По данни на турската митническа дирекция през последните 24 часа през Капъкуле са преминали 1400 тира. В почивните дни на Капитан Андреево обаче се работи с намален състав и поради това опашките се струпват на турската митница.

Турски превозвачи протестираха заради опашките и чаканията по митниците на турско-българската граница. Пред тв камерите те се оплакаха,че Тир паркът е недостатъчен и поради това опашките се проточват по протежение на пътя, където са принудени да чакат по 10-15 часа при липса на всякакви хигиенни условия.

Според други причина за опашките са продажбите на по-евтино дизелово гориво в граничната зона, където колите предпочитат да зареждат.

Турските превозвачи настояват властите в Турция и в България да предприемат мерки за разрешаване на проблемите с преминаването на тировете през границите.

Тези дни към опашките от тирове се прибавиха и опашките от частни коли по граничните пунктове. Поради масовите пътувания на турски граждани, които се завръщат от ваканцията от Турция в европейските страни, на всички гранични пунктове с България тирафикът е изключително натоварен и се чака доста за преминаване, съобщават от турската митница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама