Звезден рожденик: Ейми Адамс

09:20, 20 авг 18 / Любопитно 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актрисата Ейми Адамс и навършва 44 години!

Ейми Адамс е американска актриса и певица, носителка на награда „Сатурн“, награда на „Гилдията на актьорите“ и две награди „Златен глобус“, номинирана е пет пъти за награда „Оскар“, шест пъти за награда „БАФТА“ и седем пъти за награда „Сателит“. Известни филми с нейно участие са „Призовка за Сара“, „Хвани ме, ако можеш“, „Джунбъг“, „Омагьосана“, „Съмнения“, „Боецът“, „Човек от стомана“, „Американска схема“, сериалите „Шеметни години“, „Бъфи, убийцата на вампири“ и други.

Ейми Адамс е родена на 20 август 1974 г. във Виченца, Италия, в семейството на Ричард и Катрин Адамс. Ейми е четвъртото от седем деца. Баща ѝ е военен от армията на САЩ и служи в американска военна база във Виченца по времето когато тя е родена. Семейството ѝ се мести от една военна база в друга, преди да се установи в Касъл Рок, Колорадо, когато тя е на осемгодишна възраст. След това баща ѝ започва ресторантьорски бизнес, а майка ѝ се занимава полупрофесионално с фитнес. Семейството на Ейми изповядват Мормонизъм, но напускат църквата, след като родителите ѝ се развеждат през 1985 г.

Ейми учи в гимназията на Окръг Дъглас, където пее в училищния хор, също така посещава курсове по танци с амбиция да стане балерина. След като завършва гимназия, Ейми се мести заедно с майка си в Атланта, Джорджия. Решавайки, че не е достатъчно талантлива да се занимава професионално с балет, започва да играе в музикален театър, който според Ейми е „много по-подходящ за нея“. Тя казва, че в балета има „твърде много ограничения“,  както и че „тялото ѝ е изтощено от танцуване през всичките тези години“. Когато става на 18 години Ейми съчетава играта си в театъра заедно с работа като консултант в магазини „GAP“.  По-късно работи като администратор във верига ресторанти „Hooters“. Тя напуска работа три седмици след като събира достатъчно пари да си купи автомобил.

От 2001 г. Ейми има любовна връзка с актьора и музикант Дарън Ле Гало, с когото се запознава в клас по актьорско майсторство. Адамс и Ле Гало се сгодяват през 2008 г., а през 2010 г. се ражда първото им дете – момиченце на име Евиана Олеа (Aviana Olea). Двамата сключват брак с тайна церемония на 2 май 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама