Нинова обвини Борисов в лъжа за “Олимпик“

18:15, 19 авг 18 / Политика 25 1174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че лъже българските данъкоплатци.

Повод за това стана обещанието на премиера, дадено днес в Стара Загора, държавата да помогне на близо 200 000 души, които останаха без полици "Гражданска отговорност" от кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Борисов предупреди:

“Към момента това почва да става опасен прецедент. Стане наводнение – държавата да помогне, стане земетресение – държавата да помогне, мостове опасни – държавата да помогне, разбира се това е наше задължение. Банка падне – държавата да помогне, само че държавата е на данъкоплатците, когато кажем държавата да помогне, това означава, че на всеки от данъка, нашия, отделяме за тази сфера“.

"Това означава всеки данъкоплатец да извади, за да плати на тези, които са плащали с 20-30 процента по-евтини застраховки, а е трябвало да знаят, че нещо не е толкова сигурно", поясни премиерът.

Корнелия Нинова във Фейсбук обаче заяви:
Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество “Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа. Или не познавате материята, или се опитвате да настройвате едни българи срещу други. Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама