Седем процедури, които не се препоръчват през лятото

08:30, 19 авг 18 25 887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръчно почистване на лицето
Регулярното дълбоко мануално почистване е чудесно, но то доста отваря порите. А през тях през лятото по-лесно навлизат прах и други нечистотии. Това се подпомага от отделяния в по-голямо количество себум. Тази комбинация може да доведе до неприятности, включително обрив.

Пилинг и дермабразио
От началото на май до октомври забравете за пилинга! В този период въздействието върху третираните участъци на ултравиолетовите лъчи може да доведе до появата на пигментни петна. Случва се дори при използване на слънцезащитен крем! И при пилинга и при дермабразиото се отстранява най-горният слой на кожата, което драстично изтънява защитата й. Вместо тези две процедури заложете на мека ексфолиация с препарати с бадеми или плодове.

Избелване
То изисква 3 - 5 посещения при специалист, а процесът включва премахване на роговия слой на кожата и нанасянето на избелващо средство. Следва период, в който е задължително стоенето на закрито, за да се избегнат изгаряния и хиперпигментация.

Лазерен пилинг
Всичко казано за обикновения пилинг и дермабразиото важи и тук, а разликата е, че при лазерния пилинг кожата не трябва да се излага на слънце в продължение на почти месец и половина.

Премахване на бенки и папиломи
Стоенето на слънце след премахване на бенки, папиломи и други израстъци е строго забранено, защото има голям риск от поява на силна пигментация. Още по-тежкият вариант е дори развитие на рак. Все пак ако агресивната интервенция е наложителна през лятото, избягвайте появяването навън в най-горещите часове и непременно пазете третираното място от слънцето.

Инжекции за красота
Поставянето на ботокс или "Рестилайн", както и мезотерапията не са забранени през лятото, но не са препоръчителни. При всички случаи след подобна процедура излагането на слънце трябва да се избягва за няколко дни заради опасността от поява на пигментации. В допълнение високата температура може да забави възстановяването в третираното място, а попадането на прах да предизвика възпаление.

Лазерна епилация
След тази процедура кожата е по-чувствителна и също е застрашена от пигментиране при излагане на слънце.
Ако въпреки всичко се решите на някоя от посочените процедури, непременно след това използвайте крем със слънцезащитен фактор 50. Правете го дори и без интервенции и в никакъв случай не използвайте плътни и мазни кремове, когато не сте изложени на слънце, пише Zdrave.to

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама