19 общини влизат в туристически район „Долината на розите“

09:00, 19 авг 18 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристически район „Долина на розите“ ще обединява 19 общини -Антон, Гурково, Златица, Казанлък, Карлово, Копривщица, Мирково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сливен, Сопот, Стрелча, Твърдица, Хисаря, Чавдар и Челопеч. Вече е сформиран и учредителен комитет за създаване на организация за управление на  туристически район „Долина на розите“, с център Казанлък. Туристическият район ще бъде с фокус върху здравния и културен туризъм: Балнео, СПА и уелнес туризъм, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.

На среща за учредителния комитет кметовете от региона представиха предимствата на своя регион като туристическа дестинация, както и проблемите, които трябва да бъдат решени, за да се повиши интереса на нашите и чуждестранни туристи към забележителностите на всяка от общините.

Според Закона за туризма, процесът продължава с вписване в Националния туристически регистър, в който вече фигурират три района. Според приетите промени от 2013г., страната се дели на 9 туристически района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама