Преносимите компютри обратно на мода?

14:00, 18 авг 18 / Любопитно 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във всеки сегмент в областта на техниката има приливи и отливи и изглежда, че преносимите компютри са на път да се върнат под светлините на прожекторите и да засенчат т.нар. нетбуци.
Дали?
Точно както феновете на смартфони са капризни относно размера на техния мобилен телефон, така и собствениците на преносими компютри изпитват колебливи настроения.

Нетбуците са олекотени и компактни подобия на Ноутбуците, като са предназначени основнo за работа в офис документи и сърфиране из Интернет. Малкото им тегло и размери ги правят лесно преносими. Хората, обаче, могат да не останат задоволени от размера на екрана и сравнително по-слабите технически параметри.

В началато на 2017-а година започна продажбите на нов суперкомпактен лаптоп, работещ под управлението на операционна система Microsoft Windows и оборудван с дисплей с размер на диагонала едва седем инча.
Това моментално конкурира преносимите таблети и нОУтбуци, но даде възможност за развитие на „алчните“ конкуренти в областта на технологиите.

На този етап може да се каже, че почти всичко е хипотеза.
„Подробносите“ са, че технологията се развива всеки ден и че Нeтбуците получават „последен модел“ технически характеристики и олекотено тегло + компактен размер, което позволява на модерния гражданин да е мобилен навсякъде и по всяко време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама