БСП поиска оставката на вътрешния министър заради обществена поръчка

16:15, 17 авг 18 / Политика 25 858 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради обществена поръчка за 1,5 млн. лева за оптимизация и реинжинеринг на вътрешноорганизационните процеси в МВР. 

Мотивите изложи заместник-председателят на МВР Кирил Добрев: "Ние, всъщност, аутсорсваме управленска дейност с тази обществена поръчка. Това е абсолютно нелепо. Това е признание, че Радев и политическото ръководство са некомпетентни. Настоявам публично да излезе министър Радев и политическото ръководство и да се извинят на всички професионалисти в МВР. Незабавната му оставка е просто задължителна". 

Това е признание, че държавата дезертира от управленските си функции, защо не се опре на професионалистите, защо не разчита на Академията към МВР, попита Добрев. И цитира пост от затворена Facebook група на служители на МВР, с които те се обръщат към министъра с думите "Спрете обществената поръчка и не ни мъчете повече".

Само година, след като си спечелил изборите с една програма, искаш да я реогранизираш - това е подмяна на вота, обяви още Добрев. Освен нелепо, е и опасно за националната сигурност да повериш системата в ръцете на външно
лице, каза и соцлидерката Корнелия Нинова. Тя обвини ГЕРБ, че руши държавността в сектор "Сигурност" и цялото МВР се дава на обществена поръчка.

Ако прочетете мотивите за тази обществена поръчка, ще помислите, че БСП внася нов вот на недоверие, защото всички наши мотиви присъстват в тази поръчка, коментира още Добрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама