Меркел и Путин се срещат край Берлин

10:00, 18 авг 18 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще се срещнат днес в резиденция на германското правителство край Берлин.

Двамата лидери ще направят кратки изявления предварително, но не планират пресконференция, казаха представители на германските власти. Говорителят на правителството Щефен Зайберт заяви, че темите ще включват гражданската война в Сирия, конфликта в Украйна и енергийни въпроси.

Путин е изправен пред възможността за налагане на още американски санкции срещу Русия и има интерес да смекчи или да предотврати всякаква европейска подкрепа за тях.

И двете страни искат да постигнат напредък с газопровода "Северен поток-2" - критикуван остро от президента на САЩ Доналд Тръмп, че е инструмент за руски контрол над Германия.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на срещата ще бъде обсъдена "реализацията на крупни съвместни търговски проекти" и заплахите срещу тези планове, идващи от трети страни. Путин и Меркел ще обсъдят и възможността за оказване на съвместна помощ на изпитващата икономически трудности Турция, каза още Песков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама