Десетте най-добри храни за отслабване през лятото

08:00, 18 авг 18 25 785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търсите чудодейна диетична храна за лятото? Това е мит, но определено съществуват храни, които са изключително подходящи за летния сезон, така че освен да не добавите излишни килограми, а и да свалите такива.
Някои определени храни могат да повишат чувството ви за ситост повече от останалите. Макар и да не са чудодейни, могат да ви помогат да поемате по-малко количество храна.

 

  1. Омлет със спанак и гъби
    Този аламинут осигурява достатъчно протеини, които да ви държат сити през деня. Порция за един се ограничава в 270 калории.
  2. Зелен чай
    Закуска в компанията на чаша зелен чай може да ви помогне да предотвратите загуба на енергия по-късно през деня, сочи проучване от Полша.
  3. Пилешки гърди
    Месото от пилешки гърди остава сред източниците на най-крехка форма на протеин. Само се уверете, че животното не е хранено с антибиотици.
  4. Пълнозърнест хляб
    Две филии бял хляб съдържат около 160 калории, които почти по всяка вероятност няма да ви осигурят енергия. Същото количество, но от пълнозърнест хляб, съдържа едва 60 калории. Някои хлебопекарни изпичат хляба в примес с брашно от леща, както и пресни моркови – хранителни вещества, които осигуряват нужната енергия в едва 60 калории!
  5. Органични спагети от елда
    Елдата е род покритосеменни растения от семейство Лападови. Изпозлва се като зърнена храна. Този вид култура е и с по-ниско съдържание на въглехидрати в сравнение с редица зърнени култури, картофи и ориз. Това я прави отлична храна за диабетици, хора с наднормено тегло и специален хранителен режим. В комбинация с мляко елдата значително подобрява работата на стомашно-чревния тракт и засилва метаболизма без да натоварва храносмилателната система, защото съдържа пектин.
    Спагетите от елда са богати на растителни фибри, протеини и минерали.
  6. Еко бира
    Еко, Био или Органична бира е название за сертифицирана бира, произведена с екологично чисти съставки и суровини, отгледани и преработени в съответствие със нормативни стандарти, изключващи използването на токсични химически вещества и по екологично чиста технология.
    Една бира (500 милилитра) съдържа само 95 калории и около три грама въглехидрати. Идеална за летните жеги и любителите на напитката.
  7. Газирана минерална вода Сан Пелегрино
    Популярността на тази вода се дължи на рядко сполучливата комбинация от богати на магнезий и калций минерали плюс естествения въглероден двуокис. Приятният и освежаващ вкус на деликатно пенливата Сан Пелегрино е признат по целия свят и затова неслучайно наричат водата "шампанското на минералните води".
  8. Пуешко филе
    Пуешкото месо е богат източник на витамини от групата Б, минералите желязо, цинк (укрепва имунната система), фосфор и селен  (мощен антиоксидант), протеини и много малко мазнини. Пуешкото месо лесно се усвоява от организма и е много подходящо за активно занимаващите се с фитнес.
  9. Кайма от говеждо месо
    За „ценителите“ на месо говеждото е идеалният избор. Съдържа вода и белтъчини, голямо количество калий и натрий. В състава му влизат голям брой витамини – Е, К, В6 и В12, минерални вещества – фосфор, магнезий, манган, мед, селен, желязо, тиамин, цинк, холин. В говеждото месо има аспарагинова киселина, аланин, аргинин, глутаминова киселина, цистеин, хистидин, триптофан и други.
  10. И последно, но не на последно място – ябълки
    „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен”, гласи поговорката. Този плод е перфектен за похапване между храненията, тъй като може да го носите със себе си, а освен това съдържа много вода и двата вида фибри, които помагат за намаляване на теглото – разтворими, които предотвратяват покачването на кръвната захар, което води до глад за сладко; и неразтворими, които ви засищат. Една средно голяма ябълка съдържа 85% вода и пет грама разтворими фибри, което я прави превъзходна лека закуска.




 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама